2010. október 8., péntek

Zabpelyhes-mazsolás muffin

… avagy részemről fogyókúra-muffin, mert nem szeretem, így egy darabot sem eszem belőle :-) Amúgy a tesztközönség szerint nagyon finom, sütés közben totál karácsony-illat lesz tőle a lakásban, és másnap (sőt harmadnap) is finom.

Hozzávalók:

  • 17 dkg liszt (én teljeskiőrlésűt használtam)
  • 1 csomag sütőpor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 17 dkg mazsola
  • 5 dkg zabpehely
  • 14 dkg cukor (lehetőleg nádcukor)
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • kb. 30 dkg joghurt

Összekeverem a lisztet,a  zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat a cukrot és a kókuszreszeléket. Belekeverem a felvert tojást, a mazsolát és a vanília-kivonatot. A joghurt mennyiségét igyekeztem mérni, de a végén belezavarodtam, ezért a legbiztosabb több részletben belekeverni, nehogy túl sok legyen. Akkor jó, ha a tészta még nem folyik, de nincsenek is benne “száraz részek” (azaz legyen elég sűrű, még tartsa meg az alakját). A tésztát papírral bélelt muffin-tepsibe adagolom, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) kb. 25 perc alatt megsütöm.

Kb. 18 db lesz belőle.

2 megjegyzés:

Bori írta...

:-))) A címnél meg is lepődtem, mert emlékeztem, hogy nem szereted a mazsolát, rossz lehet, hogy meg se kóstolhatod, na de majd legközelebb ;-)

Lilla írta...

nem fogok éhen halni azért :-) a fahéjat sem szeretem szóval a kipiszkálós módszer sem működik ennél :-) de pont ez volt a cél.