Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- olaj
- 1 hagyma
- 1-2 zellerszár
- víz/zöldségalaplé
- tejföl/tejszín
- 1 pohár fehérbor
- reszelt sajt
- petrezselyem
- só, bors
- (extra: szárított vargánya stb.)
Kevés olajon pár percig sütöm az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a felkarikázott zellert és a felszeletelt gomba 2/3-át. Pár percig sütöm, majd hozzáöntöm a bort, némi alaplevet és fedő alatt 10 percig főzöm. Közben elkészítem a sajtchipset, egy tepsit kibélelek sütőpapírral, reszelt keménysajtból kis kupacokat teszek rá, és előmelegített, forró sütőben pár percig sütöm. A maradék gombát egy serpenyőben, kevés olajon nagy lángon jól megpirítom. A levest leveszem a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyom, összeturmixolom, kb. 2 dl tejfölt vagy tejszínt adok hozzá, sózom, borsozom, és összeforralom. A levest a pirított gombával, sajtchipsszel és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalom (ez utóbbit bele is lehet keverni).
3 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése