Arra jutottunk (és ez kivételesen nem csak nekem, a megrögzött ‘sokkaljobbazöldségmintagyümölcs"’-nek a véleménye), hogy végül is szeretjük a körtét, csak… Csak legyen mellette (ezek közül minél több annál jobb): húsos szalonna, gorgonzola, camembert, tejszín, tészta, rizs… Persze jó a körtés csokitorta is, de azért jobb szeretjük sósan, tésztához vagy rizottónak.
Most melegszendvics lett belőle, fincsi ez is, bár félek a napi ajánlott gyümölcsmennyiség nem fél körte/fő.
Nekem áfonyalekvár nélkül ízlett jobban, elvinek meg persze jóóóól megpakolva lekvárral (ezen szerintem senki sem lepődik meg, aki ismeri a táplálkozási szokásainkat).
Hozzávalók:
- zsömle/kenyér/kifli (nekünk hamburgerzsemlénk volt, de másnap kukoricás kiflivel is finom volt)
- vaj
- körte
- camembert
- opcionális: áfonyalekvár
A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill, vagy felső sütés). és egy tepsit kibélelek sütőpapírral/teflon tepsit veszek elő. A félbevágott zsömléket/kifliket vékonyan megvajazom, és megpakolom hámozott, magháztalanított körteszeletekkel. Pár kanál áfonyalekvárt teszek rá (vagy nem, ki hogy szereti), befedem camembert szeletekkel, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad a tetején.
1 megjegyzés:
Igazán finom lehet
Megjegyzés küldése