Egy elég extrém formában, fekete-fehér némafilmben, már megmutattam ezt a receptet. Most közzéteszem hagyományos formában is. Kicsit sok idő telt el a kettő között, nem így terveztem, de hétvégén kölcsön laptopról neteztem csak, mert a monitorom szervizben van, így a pc-m felejtős volt, és azon van kézre álló képszerkesztő program meg a blogoláshoz live writer. (hát hiába borzalmasan el lehet lustulni, ha megszokja az ember a megfelelő programok állandó jelenlétét).
Hozzávalók:
- 2 alma
- 1 nagy póréhagyma
- 10 dkg vékonyra szeletelt sonka (lehetőleg fekete erdei)
- 1 csomag (275 g) előnyújtott friss leveles tészta
- 4 tojás
- 20 dkg tejföl
- só, bors
- kevés olaj
A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeveréssel), és a leveles tésztával kibélelek egy 28-29 cm átmérőjű sütőtálat. A sonkát csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, és elosztom a tésztán. A póréhagymát vékonyan felkarikázom, az almák magházát eltávolítom és felszeletelem. Egy nagy serpenyőben (célszerűen a sonka után) kevés olajon pár percig sütöm az almát és a póréhagymát, majd a tésztára kanalazom, és egyenletesre elsimítom. A tojásokat összekeverem a tejföllel, kicsit sózom, borsozom, és a töltelékre öntöm. Kb. 50 perc alatt megsütöm. Hidegen és melegen is jó (sőt még másnap is).
4 fős adag.
1 megjegyzés:
Nagyon nagyon guszta!
Megjegyzés küldése