2010. november 8., hétfő

Pórés-almás quiche

Egy elég extrém formában, fekete-fehér némafilmben, már megmutattam ezt a receptet. Most közzéteszem hagyományos formában is. Kicsit sok idő telt el a kettő között, nem így terveztem, de hétvégén kölcsön laptopról neteztem csak, mert a monitorom szervizben van, így a pc-m felejtős volt, és azon van kézre álló képszerkesztő program meg a blogoláshoz live writer. (hát hiába borzalmasan el lehet lustulni, ha megszokja az ember a megfelelő programok állandó jelenlétét).

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 1 nagy póréhagyma
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka (lehetőleg fekete erdei)
  • 1 csomag (275 g) előnyújtott friss leveles tészta
  • 4 tojás
  • 20 dkg tejföl
  • só, bors
  • kevés olaj

A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeveréssel), és a leveles tésztával kibélelek egy 28-29 cm átmérőjű sütőtálat. A sonkát csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, és elosztom a tésztán. A póréhagymát vékonyan felkarikázom, az almák magházát eltávolítom és felszeletelem. Egy nagy serpenyőben (célszerűen a sonka után) kevés olajon pár percig sütöm az almát és a póréhagymát, majd a tésztára kanalazom, és egyenletesre elsimítom. A tojásokat összekeverem a tejföllel, kicsit sózom, borsozom, és a töltelékre öntöm. Kb. 50 perc alatt megsütöm. Hidegen és melegen is jó (sőt még másnap is).

4 fős adag.

1 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon nagyon guszta!