2010. november 4., csütörtök

Tőkehal mangós zöldségekkel

Nem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigazán van bőr, de biztos, hogy közrejátszik benne ez is. Megmaradok, meg ebcsont beforr, de azért elég szar, na.

Ez a kaja viszont állítólag nagyon jó, lett pedig részemről abszolút a kotyvasztás kategória volt, nézzük mi van itthon, és hát amúgy is hal meg üvegtészta, részemről nem-szeretem-nem-kóstolom.

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet tőkehal (úgyis rettentően összemegy sütés közben)
  • wok/kínai fűszerkeverék
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 pici hagyma vagy 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 kicsi sárgarépa
  • fél üveg bambuszrügy
  • pár csepp szójaszósz
  • pár evőkanál mangó-szósz
  • curry (nálam ez mangós curryszósz volt)
  • 1 kávéskanál sűrített paradicsom
  • üvegtészta

A halat hagyom kiolvadni, megszórom a wok fűszerrel, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm. A hagymát és a répát apróra vágom, és a felhevített olajon pár percig sütöm a hagymát, majd hozzáadom a répát. Hozzákeverem a mangó-szószt, kevés vizet, ízlés szerinti curryt (jelen esetben nem túl sokat), a sűrített paradicsomot, és pár percig főzöm. Miután a répa nagyjából megpuhult, belekeverem a borsót és a lecsöpögtetett bambuszrügyet, pár csepp szójaszósszal “megsózom”, és még 2-3 percig főzöm. Egy-két maréknyi rizstésztát főzök hozzá.

1 fős adag.

0 megjegyzés: