Ez az, amikor a ‘zuram’ megfőzi helyettem/nekem a vacsorát, mert én már csak punnyadni tudok (és a kanapéról vezényelni szóbeli segítséget nyújtani). Ééééédi :-)
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- 50 dkg gomba
- 10-12 dkg aszalt paradicsom (én olajban eltettet használtam)
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1,5 dl tejszín
- 0,5 dl fehérbor
- szerecsendió, só, bors
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj/olaj
- frissen reszelt parmezán
- 1 evőkanál liszt
A hagymát apróra vágom, a gombát felszeletelem, és az aszalt paradicsomot 2-3 darabba vágom. Megfőzöm a tésztát, és közben elkészítem a mártást. A zsiradékot felmelegítem egy nagyobb serpenyőben, majd pár percig sütöm rajta a hagymát. Hozzáadom a gombát, pár percig pirítom, majd megszórom a liszttel, és még 1 percig pirítom. Hozzáöntöm a bort, a tejszínt, belekeverem az asztalt paradicsomot és fűszerezem. Végül belekeverem a petrezselymet és a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát. Parmezánnal megszórva tálalom.
4 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése