Már megtanultam Gordon Ramsay-től a legjobb karfiollevest, most pedig megérkezett a párja, a legjobb brokkolileves.
Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli
- só, bors
- kecskesajt
- extra szűz olívaolaj
- pirított mandula
8 dl enyhén sós vizet felforralok, és 4 percig főzöm benne a rózsáira szedett brokkolit (ennyi idő alatt megpuhul, de nem veszti el az élénkzöld színét). Leszűröm, a főzőlevet félreteszem. A brokkolit turmixgépbe/a botmixerhez kapott magas pohárba teszem, annyi főzőlevet öntök hozzá, ami félig ellepi és simára turmixolom (jó sűrű kell legyen a végeredmény!). Visszateszem a lábasba, megmelegítem, sózom, borsozom.
Tálaláskor minden tányérba teszek 1-2 kecskesajt-korongot, köré merem a forró levest, meglocsolom egy kis olívaolajjal és megszórom pirított mandulával.
4 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése