2013. október 20., vasárnap

Brokkolileves kecskesajttal

IMG_9078

Már megtanultam Gordon Ramsay-től a legjobb karfiollevest, most pedig megérkezett a párja, a legjobb brokkolileves.

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • só, bors
  • kecskesajt
  • extra szűz olívaolaj
  • pirított mandula

8 dl enyhén sós vizet felforralok, és 4 percig főzöm benne a rózsáira szedett brokkolit (ennyi idő alatt megpuhul, de nem veszti el az élénkzöld színét). Leszűröm, a főzőlevet félreteszem.  A brokkolit turmixgépbe/a botmixerhez kapott magas pohárba teszem, annyi főzőlevet öntök hozzá, ami félig ellepi és simára turmixolom (jó sűrű kell legyen a végeredmény!). Visszateszem a lábasba, megmelegítem, sózom, borsozom.
Tálaláskor minden tányérba teszek 1-2 kecskesajt-korongot, köré merem a  forró levest, meglocsolom egy kis olívaolajjal és megszórom pirított mandulával.

4 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: