2013. október 11., péntek

Kukorica-palacsinta

IMG_9059

Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :-).
A könyv szerint 20 perc alatt elkészül. Én fél adagot sütöttem, annak még annyi sem kellett (alább az egész adagot adtam meg).
Egyébként nagyon jó, bekerül az “állandók” közé (a “jujjj mi legyen vacsorára” illetve hétvégén “jujjj mi legyen reggelire” kérdésre adandó válaszokba).

Hozzávalók:

  • 2,25 csésze morzsolt kukorica* (elvileg ez felel meg 3 csőnek)
  • 1/3 csésze tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál (azaz 1 kávéskanál) sütőpor
  • só, bors
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 1/4 csésze liszt
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz só és tejföl

*ha konzerv, leszűrve, ha mirelit legalább félig felengedve

A hozzávalókat összekeverem, és egy jó nagy serpenyőt közepes lángon felmelegítek (nálam ez 6-os fokozat a 9-ből). A serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, és oldalanként pár perc alatt megsütöm az evőkanálnyi palacsintákat (egy nagyobb – 28-30 cm-es serpenyőben pár adagban meg lehet sütni az egészet). Minden adag előtt egy újabb kanál olajat öntök a serpenyőbe. Ha szükséges, 150 fokos sütőben tartom őket melegen. Sóval és tejföllel tálalom.

Elvileg négy adag, reggelire vagy vacsorára kizárólag ezt fogyasztva szerintem nincs annyi.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukorica lepénykék grillezett paradicsommal Érdemes kipróbálni a paradicsom grillezését más ételekhez is, különösen koktélparadicsomból készítve néz ki igazán jól. A nyersen saláta szerepét betöltő paradicsom a sütéstől nagyszerű köretévé válik a grillezett húsoknak… Tovább
  • Kukoricás babfőzelék Ha nincs időm semmi komolyat főzni, akkor szokott előkerülni ez a kukoricás babfőzelék, mert hagyma, sűrített paradicsom, bab- és kukoricakonzerv mindig van itthon. Tíz percen belül elkészül, és mégiscsak igazi étel, nem p… Tovább
  • Grillezett töltött paprika Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként … Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább
  • Sonkás-avokádós saláta Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a … Tovább

2 megjegyzés:

Beastie írta...

Juj de jó ötlet :-)

Beastie írta...

kiváló, már másodszorra készült el :) köszi. a 1/3 csésze helyett 3 ek liszt került bele ... bár van csészém.