2013. október 12., szombat

Sült csirkecomb csicseriborsóval

IMG_9067

Ez az 5-10 perces főzés. De komolyan. És már nyilván unalmas, de Everyday Food. A hozzávalók listája is rövid, foglalkozni sem nagyon kell vele, a végeredmény mégis egészen kiváló. A kedvenc kombinációm.

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 1 lime
  • só, bors
  • petrezselyem/koriander

A sütőt előmelegítem 220-240 fokra. A csirkecombokat sózom, borsozom, egy kisebb tepsibe teszem, és 15 percig sütöm. A csicseriborsót egy nagy szűrőbe öntöm, leöblítem és alaposan lecsöpögtetem. A csirke mellé szórom, és még 15-20 percre visszateszem a sütőbe. Közben egyszer kiveszem és átforgatom kicsit a csicseriborsót, hogy minél több helyen megpiruljon. Akkor van kész ha a csirke átsült, megpirult a bőre, és csicseriborsó is kapott egy kis színt. Tálaláskor megszórom egy kis petrezselyem/korianderzölddel, és lime cikkeket teszek mellé.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: