2013. október 12., szombat

Sült csirkecomb csicseriborsóval

IMG_9067

Ez az 5-10 perces főzés. De komolyan. És már nyilván unalmas, de Everyday Food. A hozzávalók listája is rövid, foglalkozni sem nagyon kell vele, a végeredmény mégis egészen kiváló. A kedvenc kombinációm.

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 1 lime
  • só, bors
  • petrezselyem/koriander

A sütőt előmelegítem 220-240 fokra. A csirkecombokat sózom, borsozom, egy kisebb tepsibe teszem, és 15 percig sütöm. A csicseriborsót egy nagy szűrőbe öntöm, leöblítem és alaposan lecsöpögtetem. A csirke mellé szórom, és még 15-20 percre visszateszem a sütőbe. Közben egyszer kiveszem és átforgatom kicsit a csicseriborsót, hogy minél több helyen megpiruljon. Akkor van kész ha a csirke átsült, megpirult a bőre, és csicseriborsó is kapott egy kis színt. Tálaláskor megszórom egy kis petrezselyem/korianderzölddel, és lime cikkeket teszek mellé.

2 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tönkölybúza-saláta csicseriborsóval – “Végigfőzni a Meatless-t” Zöldség, gabona, sajt. Szerintem szuper kombó. És ha eltekintünk attól a picike részlettől, hogy a tönkölybúzát előző este be kell áztatni, nagyon gyorsan elkészül.Ezzel egyébként sikerült kicsit mellélőnöm. Szépen eltervezt… Tovább
  • Sült csirkecomb csicseriborsóval Ez az 5-10 perces főzés. De komolyan. És már nyilván unalmas, de Everyday Food. A hozzávalók listája is rövid, foglalkozni sem nagyon kell vele, a végeredmény mégis egészen kiváló. A kedvenc kombinációm. Hozzávalók: 2 csir… Tovább
  • FalafelIsmét egy első próbálkozásos étel. Átnéztem jópár receptet, aztán leszűrtem a konklúziót. Az volt az elgondolásom, hogy beáztatom, megfőzöm, összeturmixolom. Menni fog, mint a karikacsapás. Nem így volt. Nem túl erős a botmix… Tovább
  • Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van. Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt bel… Tovább
  • Céklás-csicseriborsós galette – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges. Hozzáv… Tovább

0 megjegyzés: