2014. január 5., vasárnap

Málnás pohárkrém

Karácsonykor ezt az egyszerű desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
A “365 nap vackok nélkül” kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetevők listájának hosszát illeti. Érdemes átnézni a csomagolást vásárlás előtt. Krémsajtból pedig nyilván a zsíros a “tisztább”, hiszem a csökkentett zsírtartalom azzal jár, hogy zselatinnal és egyebekkel kell összefogni, hogy meglegyen a szilárd állag.

Hozzávalók:

  • 1-2 marék mirelit málna, felengedve
  • 125 g tejszín
  • 250 g krémsajt
  • pár kanál porcukor
  • 1 evőkanál citrom- vagy lime-lé
  • pár kocka fehércsokoládé
  • 4-6 darab babapiskóta

A krémsajtot alaposan összekeverem a citromlével és 1-2 kanál cukorral, a tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verem. A tejszínhabot és a málna nagy részét beleforgatom a krémsajtba – nem kell homogén rózsaszínre keverni. Négy desszertes pohár aljára egy-egy (esetleg másfél-másfél) összetört babapiskótát teszek, és elosztom rajtuk a krémet. A tetejére kanalazom a maradék málnát, és zöldséghámozóval fehércsokoládét forgácsolok rájuk. Pár órára beteszem a hűtőbe.

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t” Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy. Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer… Tovább
  • Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi? Hozzávalók: 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és lesz… Tovább
  • Bounty torta A recept alapja a Táfelspicc-ről van (ez se gyakran fordul elő velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettőnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-főzni meg utálok, ezér… Tovább
  • Céklás-csicseriborsós galette – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges. Hozzáv… Tovább
  • Creamed corn “krémes kukorica” – “Végigfőzni a Meatless-t” Még a szokásosnál is lazábban követtem a receptet. De nagyon jó lett. :-) Nyilván az eredeti is jó, de nekem se friss jalapeno se koriander nem terem a sarkon/kertben/konyhaablakban. És a chilinek nem is vagyok túl nagy rajo… Tovább

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, de tetszik! a csudába, épp nincs itthon tejszín! azonnal meg is csináltam volna.