A múltkori tofus ételhez csak fél csomag kellett, úgyhogy másnap reggel ezt reggeliztük. “Rántotta” tofuból. Némi zöldfélével. Amúgy elég vicces, tényleg egész rántotta-szerű. Persze ebbe is kellett volna egy kanál reszelt gyömbér. De azt nyilván kihagytam.
Hozzávalók:
- 10-15 dkg tofu (fél csomag), villával összetörve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél lilahagyma vagy 3-4 szál újhagyma, finomra vágva
- 0,5 teáskanál kurkuma
- 1-2 marék spenót, mángold, vagy leveles kel (én bébispenótot használtam, a nagyobb leveleket kb. 2x2 cm-es darabokra kell tépni)
- só, bors
Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és gyakori keverés mellett 3-4 percig sütöm a hagymát, a fokhagymát és a kurkumát. Hozzáadom a zöldféléket*, majd miután összeestek a tofut. Kevergetve addig főzöm, amíg minden átmelegszik (kb. 2 perc). Azonnal tálalom – pirítóssal, rizzsel, vagy tortillába tekerve.
2 adag lesz belőle
*a bébispenót rögtön összeesik,a többi zöldfélénél szükség lehet 1-2 evőkanál vízre és 2-3 percre.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése