2014. február 12., szerda

Tofu-rántotta – “Végigfőzni a Meatless-t”

A múltkori tofus ételhez csak fél csomag kellett, úgyhogy másnap reggel ezt reggeliztük. “Rántotta” tofuból. Némi zöldfélével. Amúgy elég vicces, tényleg egész rántotta-szerű. Persze ebbe is kellett volna egy kanál reszelt gyömbér. De azt nyilván kihagytam.

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg tofu (fél csomag), villával összetörve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél lilahagyma vagy 3-4 szál újhagyma, finomra vágva
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 1-2 marék spenót, mángold, vagy leveles kel (én bébispenótot használtam, a nagyobb leveleket kb. 2x2 cm-es darabokra kell tépni)
  • só, bors

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, és gyakori keverés mellett 3-4 percig sütöm a hagymát, a fokhagymát és a kurkumát. Hozzáadom a zöldféléket*, majd miután összeestek a tofut. Kevergetve addig főzöm, amíg minden átmelegszik (kb. 2 perc). Azonnal tálalom – pirítóssal, rizzsel, vagy tortillába tekerve.

2 adag lesz belőle

*a bébispenót rögtön összeesik,a  többi zöldfélénél szükség lehet 1-2 evőkanál vízre és 2-3 percre.

0 megjegyzés: