2014. február 27., csütörtök

Paradicsomleves posírozott tojással

Nem igazán sikerült normális fotót csinálni róla. Ez van. Viszont maga a leves zseniális. Minimális hozzávaló, és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2-4 szelet rusztikus kenyér (én gyökérkenyeret használtam)
  • 2 nagy vagy 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz hámozott egész paradicsomkonzerv (40 dkg)
  • 1 csésze víz
  • a tálaláshoz friss bazsalikom
  • só, bors

A paradicsomot kicsit összevágom (késsel tányéron, vagy ollóval a konzervben), a fokhagymából egy fél gerezdet félreteszek, a többit vékonyan felszeletelem. Az olajat közepes lángon felhevítem, és aranyszinűre sütöm benne a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadom a paradicsomot, a vizet, sózom, borsozom és 10 percig főzöm. Közben megpirítom a kenyérszeleteket, és bedörzsölöm a maradék fokhagymával. A tojásokat egyesével feltöröm, és egy csészével óvatosan a levesbe engedem. Lefedve 3-4 percig főzöm. A tányérokba 1-2 kenyérszeletet teszek, rákanalazom a levest, megszórom bazsalikommal és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: