Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-)
Hozzávalók:
- 10 dkg brokkoli
- 5 dkg teljes kiőrlésű tészta (fusilli vagy penne)
- 1-2 újhagyma, vékonyan felkarikázva, vagy 1 evőkanál finomra vágott hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál olaj
- 1 csésze tej
- 2 evőkanál ricotta
- 1 kis marék frissen reszelt parmezán
- só, bors
- egy kis marék corn flakes, kicsit összetörve
Egy fazékban vizet forralok, 2 percig főzöm a brokkolit, majd szűrőkanállal kiszedem, és hagyom lecsöpögni. A vízbe dobom a tésztát és a csomagoláson látható főzési időnél 2-3 perccel kevesebb ideig főzöm. Ezt is leszűröm. Kiöntöm a vizet, és szárazra törlöm a fazekat. Felhevítem az olajat, pár percig sütöm a hagymát, majd hozzáadom a lisztet, és pár perc alatt világosbarnára pirítom. Hozzáadom a tejet, simára keverem, és felforralom. Néhány percig főzöm, hogy kicsit besűrűsödjön. Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a ricottát és a parmezánt, sózom, borsozom. Beleforgatom a brokkolit és a tésztát. Sütőtálba kanalazom, rászórom a corn flakest, és forró sütőben (200 fok) 20-25 percig sütöm. Tálalás előtt pár percig hűlni hagyom.
1 adag lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése