2014. február 16., vasárnap

Brokkolis-sajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t”

Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-)

Hozzávalók:

  • 10 dkg brokkoli
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tészta (fusilli vagy penne)
  • 1-2 újhagyma, vékonyan felkarikázva, vagy 1 evőkanál finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál ricotta
  • 1 kis marék frissen reszelt parmezán
  • só, bors
  • egy kis marék corn flakes, kicsit összetörve

Egy fazékban vizet forralok, 2 percig főzöm a brokkolit, majd szűrőkanállal kiszedem, és hagyom lecsöpögni. A vízbe dobom a tésztát és a csomagoláson látható főzési időnél 2-3 perccel kevesebb ideig főzöm. Ezt is leszűröm. Kiöntöm a vizet, és szárazra törlöm a fazekat. Felhevítem az olajat, pár percig sütöm a hagymát, majd hozzáadom a lisztet, és pár perc alatt világosbarnára pirítom. Hozzáadom a tejet, simára keverem, és felforralom. Néhány percig főzöm, hogy kicsit besűrűsödjön. Lehúzom a tűzhelyről, belekeverem a ricottát és a parmezánt, sózom, borsozom. Beleforgatom a brokkolit és a tésztát. Sütőtálba kanalazom, rászórom a corn flakest, és forró sütőben (200 fok) 20-25 percig sütöm. Tálalás előtt pár percig hűlni hagyom.

1 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: