2014. február 13., csütörtök

Hamburgerzsömle

6tag_080214-144817

A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.
Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is.

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 g olaj
  • 1 tojás
  • 50 g joghurt
  • 30 dkg liszt
  • 3 g porélesztő

a tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • (szezámmag)

A tészta hozzávalóit beöntöm a kenyérsütő gépbe (vagy kézzel rugalmas tésztát dagasztok belőlük), és elindítom a dagasztás-kelesztés programot.
Utána enyhén lisztes felületen átgyúrom a tésztát, 4-5 felé osztom (megmérem, kiszámolom, kimérem a darabokat). Zsemléket formázok (elég laposakat, sokat fognak nőni), sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket, és 30-40 perc alatt a kétszeresére kelesztem. A megkelt zsemléket kicsit lelapogatom, megkenem a tojással, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

4-5 darab lesz belőle.

0 megjegyzés: