2014. február 3., hétfő

Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t”

Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban.
Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 2 avokádó
  • 2 csésze író vagy kefir
  • 1 csésze víz
  • 1/3 csésze dió
  • 1/3 csésze kapor
  • 1/3 csésze apróra vágott lilahagyma
  • 1 evőkanál borecet

a tálaláshoz:

  • 1 avokádó
  • kapor

A leves hozzávalóit aprítóval vagy turmixgéppel simára keverem, majd lefedve 1-12 órára hűtőbe teszem.
Hidegen, avokádókockákkal és kaporral megszórva tálalom.

4 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Szilva chutney Egy ideje minden héten rendelek egy nagy adag zöldséget (és gyümölcsöt) a Zöldségkosártól, mivel még mindig antiszociális piackerülő pofavágó* vagyok, nagyon jó, hogy fix időpontban az előszobámig jön a friss bio-zöldség. És… Tovább
  • Svéd mandulás keksz Szégyenletesen sokáig tartott, mire felavattam a karácsonyra kapott IKEA-s süteményes könyvemet. Botrány, tudom, de elég erősen képviselik benne magukat az olajos magok, ami csak azért baj, mert azért neki kell készülnöm, ho… Tovább
  • Currys cukkinileves Újabb szakácskönyv-avató recept. Azt leszámítva, hogy nem eszem tengeri dolgokat és disznóhúst, abszolút végigfőzhető könyv az Everyday Food – Great Food Fast (és ez azért elég nagy szó szerintem). 250 gyorsan elkészíthető r… Tovább
  • Körtés-csokoládés táska Gyalázatosan egyszerű a recept, a munkahelyünk mellett egy boltban találkoztunk egy körtés-csokoládés péksüteménnyel, és bár én a körtét sajttal, sós ételekben szoktam enni, ez azért… Lecsúszik na. Mit lecsúszik, reprodukáln… Tovább
  • Ricottával töltött kagylótészta Még mindig Everyday Food és Sarah Carey. Imádom nézni, ahogy főz, a konyhába akarok rohanni és gyorsan összeütni valamit. Folyamatosan dumál, mondja a tippeket, meg mit-miért, és amúgyis take-it-easy, ha nem szereted hagyd … Tovább

0 megjegyzés: