2014. február 9., vasárnap

Spanyol tortilla – “Végigfőzni a Meatless-t”

Már megint elbambultam, és nem teljesen úgy készült, ahogy a könyv írja. Mondjuk szerintem kényelmesebb a főzőlapon kezdeni, mint többször kivenni a sütőből a nehéz öntöttvas serpenyőt.
Mennyiségeket nem írok, a serpenyő méretétől függ. A képen lévő adaghoz azt hiszem 3 tojás kellett (a tányérok desszertes tányér méretűek), és ketten ettük salátával ebédre.

Hozzávalók:

  • apróra vágott hagyma
  • vékonyan felkarikázott krumpli
  • zöldfűszer
  • só, bors
  • pár tojás
  • pár gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj

A serpenyőben (lehetőleg öntöttvas legyen, és mindenképp bírja a sütőbe-rakást), felhevítek egy kis olajat, pár percig sütöm benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadom a krumplit. Időnként átkeverve addig sütöm, amíg nagyjából megpuhul. Közben a tojásokat villával felverem, megsózom, összekeverem némi friss finomra vágott zöldfűszerrel. A tojást a krumplira öntöm, és előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a tojás megszilárdul (5-7 perc). Cikkekre vágva, salátával tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Töltött burgonya Nagyon utálom a mindenféle töltött-rakott ételekben, hogy rengeteg edény és macera elkészíteni a legtöbbet. Külön-külön ezt-azt megfőzni/megpárolni, aztán összerakni, megsütni. Akár több óra főzőcskézés, és az eredmény csa… Tovább
  • Csirkés újhagymás pite Könnyű nyári egytálétel, nem igényel hosszas, izzasztó konyhai tevékenykedést. A tűzhely mellett keveset kell vele állni, a sütőben meg elvan magában. A réteslappal készülő ételek általában csak frissen jók, ez azonban – m… Tovább
  • Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekbő… Tovább
  • Barackos gombóc Igazi klasszikus – amit nagyon-nagyon nem szeretek. Anyámnál mindig van a fagyasztóban felezett magozott sárgabarack, így egész évben bármikor lehet barackos gombócot főzni. A fagyasztó-leolvasztás közeledtével pedig egész… Tovább
  • Újhagymás burgonya-fasírt feta sajtos mártogatóval Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül. Hozzávalók: 50 dkg burgonya egy csokor újhagyma 25 dkg feta sajt kakukkfű… Tovább

0 megjegyzés: