2009. november 7., szombat

Mogyorós bébikukoricás csirke

mogyoroscsirke2

Szeretem az ázsiai serpenyős csirkeételeket, sok zöldség van bennük, és általában tartalmaznak az európai ízekhez képest szokatlan csavart. Sokszor különleges hozzávalóra sincsen szükség, ehhez az ételhez csak mogyoróvaj, szezámolaj és szójaszósz kellett, egyik sem beszerezhetetlen különlegesség, a mogyoróvaj ráadásul Európában is kedvelt, nem csak a tengerentúlon és Ázsiában. Pirított földimogyoróval kevert kínai tésztát akartam köretként készíteni, rajtam kívülálló okok miatt ez végül nem jött össze (zsizsik a szekrényben, és az ázsiai tésztában), így legalább kiderült, hogy a rizshez is remekül passzol a mogyoró.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 1 bébikukorica konzerv
  • 30 dkg cukkini (vékony legyen)
  • 25 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szezámolaj (nagyon finom fűszeres-füstös illata van)
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál citromlé
  • tálaláshoz földimogyorós kínai tészta vagy rizs

A csirkemellfilét csíkokra vágom, a bébikukoricát, a gombát és a cukkinit felkarikázom. Egy nagy serpenyőben felhevítem a kétféle olajat, és nagy lángon pár perc alatt megpirítom benne a húst. Hozzáadom a zöldségeket, és pár percig pirítom őket. A mogyoróvajat elkeverem kb. fél deci vízben, és a húshoz öntöm. Szójaszósszal, citromlével, sóval, borssal ízesítem, és összeforralom. Földimogyoróval kevert kínai tésztával vagy rizzsel tálalom.

4 nagy adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gombás pulykaragu répapürével Villámgyorsan elkészül, tele van zöldséggel és szerintem abszolút kezdő-kompatibilis. És jól melegíthető, lehet vinni munkahelyre ebédre. A sárgarépapüré egyik előnye a burgonyapürével szemben, hogy kevesebb kalóriát tartalm… Tovább
  • Zöldséges-sonkás spagetti Most lusta vagyok pontosan kiszámolni ennek az ételnek a pontos energiatartalmát, az eredeti receptnél meg voltak adva ezek az adatok, de minimálisan eltértem tőlük (cukorborsó helyett sima borsó és mascarpone helyett tejf… Tovább
  • Gombakrémleves Hozzávalók: 50 dkg gomba olaj 1 hagyma 1-2 zellerszár víz/zöldségalaplé tejföl/tejszín 1 pohár fehérbor reszelt sajt petrezselyem só, bors (extra: szárított vargánya stb.) Kevés olajon pá… Tovább
  • Zöldséges marha ragu Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burg… Tovább
  • Gnocchi gombával Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 50 dkg gomba 2 dl 10%os főzőtejszín 1 kis hagyma fél pohár fehérbor 1 teáskanál olaj kb. 8 dkg sovány reszelt sajt A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy ser… Tovább

0 megjegyzés: