2009. június 20., szombat

Étcsokoládés crinkles

crinkles1
Újabb amerikai keksz-féle a múltkori chocolate chip cookies után. A kiindulópont az volt, hogy van egy tojásom, ami már csak 2 napig jó, az eltervezett ételekbe viszont nem kell egy sem. Mi legyen vele? Süssek valamilyen süteményt… Egy ideje szemezgetek ezzel a süteménnyel, mert sok csokoládé van benne és viccesen néz ki. Az íze is nagyon jó :-)
crinkles2
Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 3,5 dkg liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál rum
  • kristálycukor
  • porcukor
A vajat és a csokoládét mikróban megolvasztom, majd alaposan kikeverem. A tojást egy villával felverem a cukorral és a rummal. A lisztet összekeverem a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval. Először a tojásos-, majd a lisztes keveréket adtam a csokoládéhoz. Alaposan összekeverem (elég híg!), és minimum két órára a hűtőbe teszem. A sütőt 180 fokra előmelegítem és egy tepsit sütőpapírral bélelek ki. Egy-egy tálkába kristály- és porcukrot teszek. Kiveszem a hűtőből a tésztát, és gyorsan egy kiskanállal és az ujjaim hegyével golyókat (kisebb diónyikat) formálok belőle. A golyókat előbb a kristály-, majd a porcukorban megforgatom, és a tepsibe teszem (kb. 4 cm legyen két golyó között). 12 percig sütöm. A belseje puha, a külseje ropogós. Nagyon finom, érdemes dupla adaggal indítani.
1 tepsinyi adag (17-20 db). Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: