2009. június 5., péntek

Pizzatészta

Újabb pizzás hétvége. Átjöttek a fiúk sör-pizza-moto gp délutánt tartani. Vállaltam a pizza részét a dolognak. Most rendes ’háziasszony’ voltam, és én csináltam a pizzatésztát is – kölcsönkértem egy kenyérsütő gépet, hogy végezze el helyettem a dagasztás-kelesztést. A feltét ugyanaz volt, mint a múltkor (ehhez a mennyiséghez dupla adag pizzamártást készítettem), csak némi vékonyra szeletelt császárszalonnával turbóztam fel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 8 evőkanál olaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só

A tejben elkeverem a sót, a cukrot és az élesztőt. A kenyérsütőgép aljára öntöm, ráöntöm a lisztet, a tetejére pedig kimérem az olajat. Elindítom a ’tészta’ programot, az első dagasztás után ellenőrzöm az állagot, hogy kell-e még egy kis liszt vagy folyadék, most egy kis vízre volt még szükség. Nem kellett végigvárjam a másfél órás programot, kb. fél órával a vége előtt elkezdtem sütni a pizzát, mindig kivettem egy adagot a gépből. Összesen négy darab amorf alakú kb. tepsinyi pizza jött ki ebből az adagból. Ez három fiúnak meg nekem volt elég.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kefires pogácsa – buttermilk biscuits Decemberben elég henyélő üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.Csirke raguleves és “pogácsa”. Azért az idézőjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívun… Tovább
  • Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi? Hozzávalók: 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és lesz… Tovább
  • Briós / kalács (laktózmentes) Ez nem a francia briós, rengeteg tojással és még több vajjal, ez egy sima kalácstészta, csak briós-os hangulatban voltam, és úgy formáztam. Illetve annyiban más, mint a nálunk megszokott kalácstészta, hogy nincsen benne semm… Tovább
  • Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölt… Tovább
  • Paradicsomleves posírozott tojással Nem igazán sikerült normális fotót csinálni róla. Ez van. Viszont maga a leves zseniális. Minimális hozzávaló, és gyorsan elkészül. Hozzávalók: 2 tojás 2-4 szelet rusztikus kenyér (én gyökérkenyeret használtam) 2 nagy vag… Tovább

0 megjegyzés: