2009. június 10., szerda

Spárgás quiche

spargasquiche2 Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű lett.

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • kevés víz
  • fél csomag ( 25 dkg) spárga
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • kb. 7-10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A vajat elmorzsolom a liszttel, kicsit megsózom, és annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak belőle gyúrni. Alufóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem. Közben felkockázom a szalonnát, felkarikázom a hagymát, megpucolom a spárgát, és 2-3 cm-es darabokra vágom. A szalonnát kisütöm, hozzáadom az újhagymát, pár percig együtt pirítom, a végén belekeverem az áttört fokhagymát, még 1-2 percig együtt sütöm, majd félreteszem. A tojásokat villával felverem, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom. A sütőt 180 fokra (légkeverés) előmelegítem, kiveszem a hűtőből a tésztát, és kibélelem vele a tepsit (lepényformát jobb esetben). 10 percig elősütöm a tésztát, majd az aljába kanalazom a szalonnás újhagymát, rászórom a spárgadarabokat, és a tetejére öntöm a tojásos keveréket. Visszateszem a sütőbe és 35-40 perc alatt készre sütöm.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Töltött karalábé Nem túl nagy, zsenge karalábét kell hozzá választani, mert az ehetetlen fás részek roppant illúziórombolók tudnak lenni. Fogyókúrázóknak magában (akkor célszerű még egy karalábét venni, és az egészből kis golyókat gyártani… Tovább
  • Zöldséges lepény Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem… Tovább
  • Grillezett gombafejek Minimál ebéd vagy vacsora. Illetve most, hogy itt a tavasz és előkerülnek a grillek, lehet a húsok mellett köretnek vagy csipegetnivalónak sütni. Kinti sütéshez érdemes nagyobb gombákat venni, hogy ne potyogjanak le a rács… Tovább
  • Csiperkés pulykaragu Semmi extra, minden sarkon kapható hozzávalók, mégis nagyon jó lett. Hozzávalók: 15-20 dkg pulykamell 1 fej hagyma 25 dkg csiperkegomba (én barnát használtam, annak kicsit erősebb íze van, mint a fehérnek) 2… Tovább
  • Gombával töltött palacsinta Gombára és palacsintára vágytam, triviálisnak tűnt, hogy a hortobágyi húsos palacsintát fogom megtekerni, és hús helyett gombával készítem el. Hozzávalók: a palacsintához: 1 tojás 15 dkg liszt 3 dl tej 1 dl… Tovább

0 megjegyzés: