2009. június 25., csütörtök

Taco shells

taco2

Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a fűszerkeverék is (akinek elég nagy készlete van fűszerekből, az maga is összeállíthatja a keverékét), úgyhogy minden hozzávaló egyszerűen beszerezhető. Az alap húsos raguval megrakott tacot mindenki kedvére ízesítheti (inkább dúsíthatja) a többi hozzávalóval – guacamole, tejföl, reszelt sajt, olajbogyó…

taco1

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg sovány darált marhahús (nekünk elég volt 40 dkg, aki több hússal szereti az használjon 50-et)
  • 12 db taco shell
  • kb. 40 dkg paradicsom
  • korianderzöld
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint taco fűszerkeverék (nem javaslom a zacskó szerinti töménységet, azaz egy egész tasakot ennyi húshoz), vagy chili, római kömény, kevés bazsalikom, bors


  • a tálaláshoz:
  • avokádó-kukorica salsa
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • saláta

A hagymát apróra vágom, és megfonnyasztom a felhevített olajon. Közben a paradicsomot felkockázom. A hagymára dobom a húst, és kevergetve addig pirítom, amíg mindenhol kifehéredik. Ezután hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem, és lefedve 40 percet főzöm. Nekem kellett hozzá közben kevés vizet adni hozzá, mert az összes levét elfőtte, és nem akartam, hogy odaégjen (a végén nem kell szószban álljon a hús, csak főzés közben legyen rajta kevés mindig, hogy ne legyen serpenyősikálás a vége). Kb. 15 perccel a hús elkészülte előtt előmelegítem a sütőt (180 fok, légkeverés) és kb. 5 perc alatt megmelegítem a taco shell-eket. Amikor kész a hús, belekeverem az apróra vágott korianderzöldet. A ragut a tacoba kanalazom, amiket aztán mindenki kedve szerint ízesíthet.

4 fős adag.  Eredetileg a női lapozón.

Remélem ez a videó még nem volt…

0 megjegyzés: