2009. június 21., vasárnap

Töltött grillezett gomba

toltottgomba2

Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelék. Addig sütöm, amíg a gomba felső része is megereszkedik kicsit, és besötétedik – ekkor már csíkos, de még nem égett az alja.

Hozzávalók:

  • (grillezni való) gomba
  • pár kanál zöldfűszeres sajtkrém
  • 5 szelet bacon
  • 1 gerezd fokhagyma

A gombákat megtisztítom, a kiszedett tönköket összevágom. A bacont felvágom, és megsütöm. A krémsajtot elkeverem az átnyomott fokhagymával, a felaprított gombával és a baconnel. A gombák kalapjába kanalazom a tölteléket és grillserpenyőben közepes hőmérsékleten (9 fokozatból 6-oson) megsütöm. Tzazikivel tálaltam.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csőben sült cukkini A heti cukkini adagom. Úgy tűnik, hogy nyáron minden héten legalább egyszer cukkini az ebéd. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, levesnek, köretnek, rántva, töltve, rakott egytálételként… ezt most egy nagyon egyszerű … Tovább
  • Cukkiniropogós Pontosan úgy készül, mint a tócsni, csak burgonya helyett cukkiniből. Mivel a cukkini energiatartalma harmada a burgonyáénak, ezért a végeredmény is kevésbé hizlal. Nagyon gyorsan megsül, a joghurt lecsepegtetését kell idő… Tovább
  • Töltött cukkini A heti cukkini adagunk. Gyorsan megvan, mert nem kell se besamelt, se rizst főzni, csak 3 részből áll: darált húsból, cukkíniből és sajtos tejfölös mártásból. Hozzávalók: 2 közepes cukkini 15 dkg darált sertésco… Tovább
  • Pogácsás csirke Igazán egyszerű, de a pogácsa miatt különleges fogás. A pogácsák nem igazán puhák, de ehhez az ételhez ez kifejezetten jó, mert a húsnak elég sok leve van, amit ki lehet vele tunkolni. Kezdők is bátran próbálják ki, mert s… Tovább
  • Zöldborsós quiche Friss zöldborsó, sajt szalonna… A szalonnát kicsit ellensúlyozandó részben teljeskiőrlésű lisztből készítettem az omlós tésztát. Érdekes plusz ízt adott hozzá, aki szeretné kipróbálni, de nem biztos benne, hogy tetszene-e … Tovább

0 megjegyzés: