2009. június 4., csütörtök

Fettuccine Boscaiola

fettuccine1

Fettuccine boscaiola – azaz metélt favágó módra. Az enyém most spaghetti boscaiola, mert metélt tésztát nem találtam. Nagyon egyszerű és diétás fogás, egy adag energiatartalma 500 kcal alatt van (és durumtésztával a koleszterin 0 mg!), úgyhogy fogyókúrázók hajrá, nem csak grillezett csirke és saláta van a világon!

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 25 dkg metélt tészta
  • 1 csokor aprított friss petrezselyem
  • só, bors

A gombát megtisztítom, és felszeletelem, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát megpucolom. A felhevített olajon megfuttatom a hagymát, hozzáadom az áttört fokhagymát és a gombát. Pár perc múlva mellédobom a pár darabba vágott paradicsomokat, és belekanalazom a sűrített paradicsomot. Kicsit megsózom, és fedő alatt 15 percet főzöm. Miközben a szószt főzöm, vizet forralok a tésztának, és ’al dente’ állagúra főzöm. A mártást sózom (ha szükséges), borsozom, és az aprított petrezselyemmel fűszerezem. Összekeverem a lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: