2009. június 27., szombat

Piskótakorongok

piskotakorong2

Kanalas desszertet akartam készíteni, amihez kivételesen nem bolti babapiskótát vagy amaretti kekszet használok, hanem a házi babapiskóta analógiájára piskótakorongokat sütöttem. Lehetne a sütőpapírra köröket rajzolni, és azzal belőni a korongok méretét, én csak a teáskanállal pakoltam a halmokat.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só

A sütőt előmelegítem 170 fokra és egy tepsibe sütőpapírt terítek (2 tepsinyi adag lett, az elsőben sült a második új papíron). A tojásokat szétválasztom, a fehérjékből habot verek a sóval. Hozzáadom a cukor felét, és folytatom a habverést, amíg fényes-kemény állagú lesz. A tojássárgájákat habosra keverem a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. Apránként a tojássárgájás keverékhez adom az átszitált lisztet és a tojáshabot. Kiskanállal kupacokat teszek a sütőpapírra és 12 perc alatt megsütöm.

2 tepsinyi adag (kb. 25 db). Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rizskoch Gondolom mindenkinél családi klasszikus, és a gyerekek nagy kedvence. Én egy kis időre megfeledkeztem róla, akár a piskóta csokiöntettel nevű kreációról, de az “ember” nagy örömére előszedtem az agyam hátsó részéből. Hogy … Tovább
  • Csokis muffin Azoknak való, akik szeretik a keserűcsokoládét, mert ez egy durván csokis változat. Valószínűleg meg lehet próbálni tejcsokoládéval is. Kicsit csodálkoztam, hogy nem kell bele tojás, mert szokott kelleni. De remekül működi… Tovább
  • Túrós táska Nagyon szeretem a leveles tésztás túrós péksüteményeket. De ritkán futok bele tökéletesbe. Az ugye nincs kiírva, hogy van-e benne mazsola. Jó esetben tud erre a kérdésre válaszolni az eladó, és még jobb esetben, ha azt mon… Tovább
  • Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
  • Amarettis-csokoládés torta Egy régi Lajos Mari szakácskönyvben láttam vagy 15 éve az alapját ennek a receptnek, ami sokáig nem hagyott nyugodni, a hozzávalók között ugyanis a következő szerepelt: „15 dkg mogyorós csók” - az meg mi lehet? Most sem tu… Tovább

0 megjegyzés: