2009. november 25., szerda

Borsós-póréhagymás spagetti

borsosteszta1

Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt, úgyhogy nyugodtan lehet belőle nagyobb adagot főzni, és a maradékot elvinni a munkába.

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 15 dkg borsó
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál pesto
  • 1 evőkanál vaj
  • reszelt sajt a tetejére

A spagettit a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A vajon pár percig párolom a karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a borsót, és 2-3 perc múlva hozzákeverem a pestot és a tejszínt. Fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. A megfőtt tésztát összekeverem a mártással, és kevés sajttal megszórva azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos csirkével töltött palacsinta Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga s… Tovább
  • Trikolor saláta Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok m… Tovább
  • Rakott zöldség ricottával Valahogy nem szaporodnak a fényképek a számítógépemen, pedig főzök minden nap, de úgy tűnik csupa olyat (vagy erősen hasonlítót)a, mi már szerepelt a blogban. De ma megpróbálok belehúzni, és megörökíteni mindent (újfajta ka… Tovább
  • Pestos rizstorta & sült rizsgolyók Megint nem hallgattam a belső hangra, pedig kellett volna. Már amikor kimértem a 35 dkg rizst, rettentő soknak tűnt, sosem szoktam ennyit beletenni egy 4 adagos rizottóba, de miután megfőtt… Miután 2x ettünk belőle, és még … Tovább
  • Pesto-s csirkecomb pirítóssal Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pe… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem akarok nyarat! Havat akarok, sok havat! És mellé ilyen tésztát is akarok!

Várjál, becsukom a szemem és erősebben kívánom!:))))))

Lilla írta...

én meg nem akarok hideget! folyik tőle a könnyem és az orrom, és még roszsabb az ekcémám.

mandy tarragon írta...

hm, ez lesz ma a vacsora :)

Lilla írta...

remélem tetszeni fog .-)