2009. november 25., szerda

Borsós-póréhagymás spagetti

borsosteszta1

Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt, úgyhogy nyugodtan lehet belőle nagyobb adagot főzni, és a maradékot elvinni a munkába.

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 15 dkg borsó
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál pesto
  • 1 evőkanál vaj
  • reszelt sajt a tetejére

A spagettit a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A vajon pár percig párolom a karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a borsót, és 2-3 perc múlva hozzákeverem a pestot és a tejszínt. Fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. A megfőtt tésztát összekeverem a mártással, és kevés sajttal megszórva azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldborsóleves csirkehússal Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond. Hozzávalók: fél csirkemellfilé 30 dkg mirelit zöldborsó 1 fej hagyma 4 s… Tovább
  • Curry-s táskák Újabb vegetáriánus fogás, ezúttal curry-s zöldséggel töltött levelestészta-táskákat sütöttem. Nagyon sokféle curry krém illetve szósz van, a nagyon enyhén csípőstől a bivalyerősig, mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, én… Tovább
  • Zöldborsós, csirkés rizottó Rengeteg mirelit borsó van a mini fagyasztómban, ezért folyamatosan borsós ételekben gondolkozom, a nagy töprengésben rájöttem, hogy borsós rizottó még nem volt. Ezen sürgősen változtatni kellett, úgyhogy főztem egy adagot… Tovább
  • Zöldséges tésztafelfújt A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, ne… Tovább
  • Keleti tojásos sült rizs Gyors ázsiai egytálétel. Lehet hússal, hús nélkül, vagy akár rákkal is készíteni, én csak egy kevés húsos szalonnát használtam hozzá. A szállítást és a melegítést is jól bírja, egyszóval tökéletes hétköznapi fogás. Hozzáv… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem akarok nyarat! Havat akarok, sok havat! És mellé ilyen tésztát is akarok!

Várjál, becsukom a szemem és erősebben kívánom!:))))))

Lilla írta...

én meg nem akarok hideget! folyik tőle a könnyem és az orrom, és még roszsabb az ekcémám.

mandy tarragon írta...

hm, ez lesz ma a vacsora :)

Lilla írta...

remélem tetszeni fog .-)