Minimális kommenttel: ‘úá’ és habos-kókuszos-kakaós túrókrém állati jó. Már egy ideje gondolkoztam azon, hogy miért mindig túrós-mazsolás, meg túrós-citromos/citrusos (egyik sem kedvenc), és miért van, hogy a túró-csoki csak a rudiban ‘oké’. Aztán szembejött ez a krémsajttorta, és olyan megnyugtató volt, hogy ez nem csak az én kattanásom, hogy túró-csoki nem meg túró-mazsola.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 7 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 dkg kókuszreszelék
- 1 tojássárgája
a töltelékhez:
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 35 dkg krémtúró
- 4 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg tejföl
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál vanília-kivonat
A kókuszreszeléket (mindkét adagot) aprítóval finomabbra darálom, majd a tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrok, kibélelek vele egy 18/20 cm-es kapcsos tortaformát, és hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tölteléket. A töltelékhez a cukrot és a tojássárgáját habosra keverem, majd hozzáadom a krémtúrót, a kakaóport, a vanília-kivonatot, a kókuszt és a tejfölt. Végül habbá verem a fehérjéket, és belekeverem azt is. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeveréssel), a tölteléket a tésztába öntöm, és 90 percig sütöm. Próbálkoztam a porcukros díszítéssel (ahogy a recept is írta), de nagyon hamar elolvadt a cukor, és szinte semmi sem maradt a dekorációból.
18/20 cm átmérőjű torta lesz belőle.
2 megjegyzés:
Ilyen képekkel gyötörsz! Sajnálom,h nem jössz gbt-re megkóstolnám a sütiidet.
kb. 3x lett sötétebb mint a szakácskönyvben a képen .-) ami nem baaaaaaj. sőt. és most nem is olyan sötét kakaóport vettem, mint általában.
Megjegyzés küldése