2011. január 10., hétfő

Rakott burgonya camembert-rel

IMG_6530
A klasszikus, kolbászos (csípős-paprikás zsírban tocsogó) rakott krumplival egyikünk sincs túl jó viszonyban. Ez sokkal jobb szerintem (szerintünk), és azt hiszem legközelebb villával kicsit össze fogom törni a  burgonyát, hogy jobban felszívja a tejszínt. Hogy minél kevésbé emlékeztessen a főtt burgonyára.
Hozzávalók:
  • 37 dkg burgonya
  • pár szelet téliszalámi (kb. 3-3,5 dkg, nekem light szalámim volt)
  • kb. 1 dl főzőtejszín (10%-os zsírtartalmú)
  • 12,5 dkg camembert (nekem ez is light)
  • 1 póréhagyma
  • só, bors
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, és megfőzöm. Közben felkarikázom az újhagymát, elnegyedelem a szalámit, és előmelegítem a sütőt 210 fokra (légkeveréssel). A főtt, lecsöpögtetett burgonyát (villával kicsit összetöröm) egy kis tűzálló tálba (kalácsforma-méret pont jó) öntöm, meglocsolom a tejszínnel, és alaposan megsózom-borsozom. A tetejére szórom a hagymakarikákat és a szalámi szeleteket. A sajtot lapjában ketté vágom, és a héját pár helyen átvágom, majd héjával felfelé a burgonyára teszem. Kb. 7-10 percig sütöm, amíg a sajt megolvad.
2 fős adag. Adagonként kb. 450 kcal.

4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta és finom is lehet.

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon tetszik, jo benne a pore es a camambert! Vicces, tegnap pont a "zsirban tocsogo" verziot csinaltam, azert az sem rossz, amikor a hazi kolbasz zsirja es a hagymas tejfol osszekeveredik :)

Lilla írta...

nem szeretem a kolbászt :-) sőt a téliszalámit is csak ha megsült, mert addig nyers. (és a válogatós helyett inkább a "félúton a vegaság felé" jelzőt használom magamra ;-))

Praliné Zsuzsi írta...

Hat igen, en nem tudnam elkepzelni a vega-letet (meg feluton se :)), de a Te verziodat is ki fogom probalni!