2011. április 17., vasárnap

Csirkés tésztasaláta kesudióval

IMG_6879

Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is.

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
  • 15 dkg tészta (kagyló)
  • 1 kaliforniai paprika (nálam piros de fél-fél pirosból és zöldből még szebb)
  • fél kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
  • snidling
  • 1 nagy marék kesudió
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál olaj

A felhevített olajon megsütöm a húst, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található útmutató szerint, és mindkettőt félreteszem hűlni. Egy tálban összekeverem a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. A paprikát vékony csíkokra vágom, és a csíkokat elfelezem/harmadolom. A paprikát, a kukoricát, a kihűlt csirkét és tésztát az öntethez keverem. Végül hozzáadom a kesudiót (ha sózott, nem szükséges megsózni az ételt, ha natúr egy kevésre szükség van) és vágok bele snidlinget. Minimum egy-két órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

1,5-2 adag.

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szia!Játékra hívlak4nézd meg a tegnapi bejegyzésemet!

GasztroRéka írta...

Ez nagyon jó! Szeretem a tésztasalikat. Fogadásokon mindig azt eszem.:)