Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is.
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
- 15 dkg tészta (kagyló)
- 1 kaliforniai paprika (nálam piros de fél-fél pirosból és zöldből még szebb)
- fél kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
- snidling
- 1 nagy marék kesudió
- 1 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál olaj
A felhevített olajon megsütöm a húst, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található útmutató szerint, és mindkettőt félreteszem hűlni. Egy tálban összekeverem a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. A paprikát vékony csíkokra vágom, és a csíkokat elfelezem/harmadolom. A paprikát, a kukoricát, a kihűlt csirkét és tésztát az öntethez keverem. Végül hozzáadom a kesudiót (ha sózott, nem szükséges megsózni az ételt, ha natúr egy kevésre szükség van) és vágok bele snidlinget. Minimum egy-két órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
1,5-2 adag.
2 megjegyzés:
Szia!Játékra hívlak4nézd meg a tegnapi bejegyzésemet!
Ez nagyon jó! Szeretem a tésztasalikat. Fogadásokon mindig azt eszem.:)
Megjegyzés küldése