2011. április 14., csütörtök

Pestos-cukkinis lepény

IMG_6872

Hozzávalók:

  • 1 csomag (275 g) előnyújtott friss leveles tészta
  • 2 kis cukkini (kb. 32-35 dkg)
  • pár teáskanál pesto
  • pár kanál ricotta
  • brie
  • 1-2 teáskanál olaj

A cukkinit kb. 3 mm vékonyan felkarikázom, és egy nagy serpenyőben az olajon megsütöm. A sütőt előmelegítem 200-220 fokra, a leveles tésztát kitekerem, elnegyedelem, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Pestot és ricottát kb. 1:2 arányban összekeverek, és megkenem vele a tésztalapokat. Miután a cukkini kihűlt annyira, hogy meg tudjam fogni, kirakom vele a tészta-darabokat, teszek a tetejükre pár szelet brie-t és kb. 15 perc alatt megsütöm.

Magában 2 adag, levessel, salátával 3-4.

0 megjegyzés: