2011. április 12., kedd

Pesto-s csirkecomb pirítóssal

Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pestot vesz. De végülis miért nehezíteném meg a saját dolgom, ha nem muszáj?  A pestos-mandulás pirítósokból még magában is el tudnék majszolni egy nagyobb kupacot.

És ismét sikerült olaszos ebédet főznöm a vasárnap déli Juve-meccshez, pedig nem is volt szándékos :-)

Hozzávalók:

  • 4 (kicsontozott, jelen esetben lebőrözött) csirke felsőcomb
  • kb. 6 dkg pesto
  • 20 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • pár bagett-karika
  • 1 marék mandula/fenyőmag
  • saláta

A csirkecombokat tepsibe teszem, és 200-220 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (ha nagyok, tovább). Közben a mandulát leforrázom, leszedem róla a barna héjat, majd durvára összevágom. A pesto felét összekeverem a paradicsommal, és megkenem vele a húst, további kb. 10 percig sütöm, majd megint megkenem és készre sütöm (kb. 10 perc). A bagett-karikákat megkenem a maradék pestoval, megszórom a mandulával, és a sütési idő végén beteszem őket pirulni a sütőbe. A megsült húst a maradék paradicsomos mártással, a pirítósokkal és salátával tálalom.

2 fős adag.

0 megjegyzés: