2011. április 30., szombat

Kávébrownie

IMG_6915

Azt hiszem egy kicsit túlsütöttem, mert igen erős nyers-tojás fóbiám van, és a szakácskönyv kicsit hosszú sütési időt adott meg. Aki belül kicsit nyersen szereti, az süsse kevesebb ideig, vagy alacsonyabb hőmérsékleten. Elég szégyen-gyalázat, de nem volt itthon elég vaj, ezért a zsiradék fele nálam olaj volt, de nem hiszem, hogy ez bármiféle különbséget okozott, úgyis nagyon sok kevert tésztában olaj van vaj helyett.

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj (+ kevés a tepsihez)
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 12-15 dkg cukor (18-at ír a recept, nekem 12-vel is jó volt)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál instant kávé 1 evőkanál forró vízben feloldva
  • 9 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg dióféle (dió/mogyoró/mandula/pekándió)

A csokoládét és a vajat egy tálba teszem, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztom. Egy másik tálban habosra keverem a tojásokat és a cukrot. Egy szögletes (20x20 cm) sütőtálat kivajazok, kibélelem sütőpapírral, és a sütőt előmelegítem 180 fokra. A megolvasztott csokoládéhoz keverem a kávét, majd több adagban hozzáadom a tojásos-cukros keveréket. Végül beleszitálom a lisztet és a sütőport, és nagyjából összekeverem. A diót/mogyorót durvára összevágom, a tésztához adom, tepsibe teszem és kb. 25-30 perc alatt megsütöm (ez nálam a teljesen átsült szint volt). Miután kihűlt, kockákra vágom.

kb. 20x20 cm-es tepsihez.

0 megjegyzés: