2011. június 26., vasárnap

BBQ csirkenyárs cukkinivel

IMG_7145

“Panelgrill” ahogy én hívom, bár nem panelben lakunk, hanem új hőszigetelt, csilivili téglaházban. De a kis ablaktalan konyhában készült, villanyfőzőlapon, grillserpenyőben :-) De ez nekem nem akadály a saslik és hamburgersütésben.

A mennyiségek csak közelítő értékek, nem mértem a hozzávalókat (és ez fitness-adag), igazából hozzávalók párosítása a lényeg. Salotta hagyma mostanában mindig szokott lenni a Tescoban, mogyoróhagyma van ráírva, és kis, negyedkilós hálóban van.

Hozzávalók:

  • 1 kis cukkini
  • pár kanál BBQ szósz
  • kb. 8 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • kb. 25 dkg csirkemellfilé
  • 5-6 salotta hagyma

A csirkemellet falatnyi kockákra vágom, és kb. 20 percre bepácolom a BBQ szószba, a cukkinit felkarikázom (ahol kicsit vastagabb, ott elfelezem a karikákat, a salotta hagymát megpucolom, és keresztben kettévágom. A bacont ollóval elharmadolom (negyedelem), és előveszek 4 bambusznyársat (sosem szoktam beáztatni, és még egyszer sem égtek meg, pláne nem gyulladtak fel). A húsdarabokat szalonnába tekerem, és a hagyma és cukkini darabokkal váltakozva felhúzom a nyársakra. Grillserpenyőben (vagy kint a grillen) pár perc alatt megsütöm, és salátával tálalom.

2 fős adag.

0 megjegyzés: