Az egyik Stahl könyvet lapozgatva jött szembe egy hasonló torta, de elolvasva a hozzávalókat arra jutottam, hogy nekem ez így túl {zsíros; túrós; zselatinos}. Úgyhogy hülye felesleges hozzávalók* kiirtása, és racionalizálás. Kép alapján úgy gondolom, hogy rá lehet ismerni, a receptúra alapján nemigen.
*függetlenül a mérettől, a 24es tortában sem látom indokoltnak 1 tubus (17 dkg) sűrített tej és 10 dkg porcukor egyidejű jelenlétét.
Hozzávalók:
a kekszalaphoz:
- 10-12 dkg keksz (zabfalatok)
- 5 dkg vaj
a tetejére:
- 10 dkg kerekszemű rizs
- tej
- 25 dkg túró
- 1 kávéskanál vanília-kivonat
- cukor
- 25 dkg mascarpone
- málna
A kekszet aprítóval finomra darálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodom, és beteszem a hűtőbe. A rizst tej és víz keverékében megfőzöm (folyamatosan adagolom a nedvességet, és közben elég gyakran megkeverem, mintha rizottót főznék). Közben a túróhoz adom a vanília-kivonatot és pár kanálnyi cukrot. A langyos tejberizst több adagban a túróhoz keverem, megkóstolom, ha nem elég édes, adok még hozzá cukrot, majd a kekszalapra kenem. Pár órára, vagy akár egy napra beteszem a hűtőbe. Tálalás előtt rákenem az enyhén édesített mascarponét és málnaszemeket pakolok rá.
18 cm-es torta lesz belőle.
1 megjegyzés:
Szívesen tesztelnék egy szeletet!
Megjegyzés küldése