2011. június 11., szombat

Sajtos tonhal-fasírt

Azért főzök is, nem csak tanulok, meg délután szunyókálok (a kettő között szoros összefüggés van), sőt időnként még újdonságokat is (ma thai csirkeleves és new york cheesecake volt). Egyik nap hét közben például Levinek ezt a tonhal-fasírtot. Az alapul szolgáló recept (GoodFood) szerint ez gyerek-étel, de én nem kategorizálnám ilyen “szigorúan”. Gyorsan elkészül, nem halszagú, és a kis tonhalkonzervből pont egy (felnőtt) adag jön ki, a mi kétszemélyes, de halevés szempontjából csak egyszemélyes háztartásunkba tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tonhalkonzerv (80-85 g)
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 tojásfehérje
  • kevés olaj a sütéshez

A tonhalról leöntöm az olajat, egy tálba teszem, villával szétnyomkodom. Hozzáadom a zsemlemorzsát, a sajtot és a tojásfehérjét, és alaposan összegyúrom. Golyókat formázok belőle (7-9 darabot), és kevés olajon megsütöm. Salátával, steakburgonyával, ketchuppel tálalom.

1 fős adag.

0 megjegyzés: