2011. június 11., szombat

Sajtos tonhal-fasírt

Azért főzök is, nem csak tanulok, meg délután szunyókálok (a kettő között szoros összefüggés van), sőt időnként még újdonságokat is (ma thai csirkeleves és new york cheesecake volt). Egyik nap hét közben például Levinek ezt a tonhal-fasírtot. Az alapul szolgáló recept (GoodFood) szerint ez gyerek-étel, de én nem kategorizálnám ilyen “szigorúan”. Gyorsan elkészül, nem halszagú, és a kis tonhalkonzervből pont egy (felnőtt) adag jön ki, a mi kétszemélyes, de halevés szempontjából csak egyszemélyes háztartásunkba tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tonhalkonzerv (80-85 g)
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 tojásfehérje
  • kevés olaj a sütéshez

A tonhalról leöntöm az olajat, egy tálba teszem, villával szétnyomkodom. Hozzáadom a zsemlemorzsát, a sajtot és a tojásfehérjét, és alaposan összegyúrom. Golyókat formázok belőle (7-9 darabot), és kevés olajon megsütöm. Salátával, steakburgonyával, ketchuppel tálalom.

1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • TonhalkrémMájkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis … Tovább
  • Sonkás palacsinta lepény Gyakran sütök palacsintát, de kicsit unom már a kakaós-lekváros-túrós triumvirátust, ezért többféle töltelékkel és formával próbálkozom. Ez a sajtos-sonkás nagyon egyszerű, csak egy quiche-töltelékre erősen hasonlító tojás… Tovább
  • Kétszínű gofri (laktózmentes) Ezt is a Nők Lapja Konyháből csináltam, de ez működött a múltkori epres rolóval ellentétben. Egy kicsit tömörebb volt, mint amit anyám szokott sütni, de azzal ellentétben ez laktózmentes, és a kétféle szín miatt mégiscsak … Tovább
  • Meggyes-zabpelyhes szelet  Omlós tészta, lekvár és ropogós zabpelyhes morzsa, tökéletes reggelire egy tejeskávéval, vagy uzsonnára teával. Egy kicsit több edény kell hozzá, mint amit ideálisnak tartok, de egyszerű elkészíteni, nyugodtan be leh… Tovább
  • Victoria sponge cake – Viktória torta Igazi angol klasszikus, Viktória királynőről nevezték el, aki a délutáni teához szívesen fogyasztott ebből a meglehetősen egyszerű tortából. Mindössze két vajas piskótát kell sütni, és ezeket lekvárral és tejszínhabbal (va… Tovább

0 megjegyzés: