Kicsit rám jött mostanában a ‘junk-food’-evés, meg kókadozott is itthon két alma, a két dolog kombinálása meg erre vezetett… Mentségemre szóljon, hogy ez nagyrészt a vacsorát jelentette, nem egy három fogásos ebéd után tüntettem el csak úgy ‘just-for-fun’. És Levi zsír-diétán van :-) (én mondjuk nem, de szolidaritásból vele tartottam)
Hozzávalók:
- 2 alma (nálam ez most Golden volt)
- 1 tojás
- fél csésze* liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 csésze tej
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáskanál vaníliás porcukor
- + olaj a sütéshez
- a tálaláshoz porcukor/fahéjas porcukor
*1 csésze=2,5 dl
Egy tálban csomómentesre keverem a tejet, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojást és a vaníliás porcukrot. egy kis, mély fazékban olajat hevítek, és az almát cikkekre/karikákra vágom. Az almadarabokat a tésztába forgatom, és pár perc alatt megsütöm a forró olajban. (Fahéjas) porcukorral megszórva tálalom.
2 nagy adag lesz belőle.
3 megjegyzés:
gyerekkoromban még bundás almának hívtuk.:) Menő téli csemege volt. Gyakran készítettem vidéki otthonunkban.
nálunk sosem volt, ezért nem is találtam el a magyar nevét :-)
Bundás alma.:) Karikára szeltük, vastagabbakra...
Megjegyzés küldése