2011. június 22., szerda

Nacho babbal és sült paprikával

IMG_7125

Mostanában jó sok ‘comfort-food’-ot ettünk, a “környékbeli” cukrászdákat is elkezdtük tesztelni. És hát eddig nem annyira nagyon fényes a helyzet. Nem tudom, hogy érdemes-e kell-e nekik külön posztot szentelni. Mindenesetre a “környék” jelen esetben elég tág fogalom, az eddigi 3 távolságai: 1 villamosmegálló (ez tényleg közeli kb. 500m), öt villamosmegálló (ez 2,5 km), és 6,5 villamosmegálló (ezt nem néztem meg még, de nyilván 3 fölött van).

Btw jut eszembe, a Móricznál nyílt egy új húsbolt, “Húspatika”, a bejáratánál két hatalmas kitömött mangalicával, amiknek a tetején kis tábla van, hogy kérjük ne fogdossák a disznókat. Hát mi az, hogy fogdosni? Ránézni is utálok! Fujjj. Utálom a preparátumokat, ezeket meg kirakták az utcára, brrrrrr.

Ez a nacho pedig nagyon finom, gyorsan össze lehet dobni, aztán kézzel majszolni egy film alatt. Azt hiszem, kezdünk kicsit átmenni nyúlba, mert a salátát is öntet és villa nélkül, csak kézzel csipegetjük.

Hozzávalók:

  • 1 doboz babkonzerv (40 dkg, én vörös vesebabot használtam)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • sajt (optimális esetben cheddar)
  • 1 nagy olajban eltett paprika, csíkokra vágva
  • pár szem olajbogyó, karikákra vágva
  • tortillachips (kb. 10 dkg)

Az újhagymát felkarikázom, és pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot és a lecsöpögtetett babot. Kicsit melegítem, majd burgonyanyomóval/ villával kicsit összetöröm – ne legyen teljesen homogén, és bazsalikommal és oregánóval ízesítem. Ha nagyon folyékony a babpüré, kicsit a tűzhelyen hagyom, hogy besűrűsödjön kicsit (közben persze rendszeresen megkeverem). A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy közepes (mondjuk 25x25 cm) tepsi aljába szóroma  tortillachipset. A tetejére kanalazom a babpürét, megszórom az olajbogyóval és a paprikával, sajtot reszelek rá, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad.

Előételként 4-5 főre, salátával 3 fős vacsora.

1 megjegyzés:

gasztroréka írta...

Ilyet nekem is kell készítenem!:)