Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszunk belőlük minél többet. Nemsokára úgyis elő lehet venni a fürdőruhákat…
Hozzávalók:
- 1 fej saláta (nekem jégsaláta volt, de lehet fejes is)
- 8 tojás
- 3 dl joghurt
- 8 kisebb szelet sonka
- 2 csomó retek
- snidling
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, és hagyom kihűlni. Ha van a sonkán zsíros rész, eltávolítom és csíkokra vágom. A retket felkarikázom/julienne-re vágom. Minden tányérra teszek 2 maréknyi salátát, a retek és a sonka negyedét, és két négybe vágott főtt tojást. Az öntethez kicsit megsózom a joghurtot, és snidlinget vágok bele. Az asztalnál aztán ki-ki kedve szerint locsolhatja a salátáját.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése