2009. április 15., szerda

Sonkás kosárkák

sonkaskosarka1

Pár szelet sonka felhasználásával nagyon finom vendégváró falatokat süthetünk. Nem csak mozzarellából lehet készíteni, más nem túl zsíros sajt is megfelel (éppen elég zsír van ebben a süteményben, igazán felesleges, hogy még a sajt is zsíros legyen). Amúgy pedig szerintem ez a legjobb dolog, ami a  húsvéti sonkával történhet.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 tojássárgája
  • kb. 2 maréknyi apróra vágott sonka
  • 1 zacskónyi (125 g) mini mozzarella
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín

A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a tojássárgáját, kevés sót, és annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapjak (kb. 0,5 dl). Kb. fél órára beteszem a hűtőbe, közben előkészítem a tölteléket. A mozzarellát lecsepegtetem, és apróra vágom (kb. 8 darabba minden kis golyót). A lilahagymát megpucolom, és apróra vágom. A tojásokat villával felverem, hozzákeverem a tejszínt, kicsit sózom, borsozom. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverés). A tésztát vékonyra nyújtom, köröket szaggatok, és kibélelem a 35 ml-es formákat (ezek a kicsi formák). Mindegyikbe teszek a sonkából, a sajtból és a lilahagymából, majd a tojásos-tejszínes masszával megtöltöm (kb. 1 evőkanálnyi). Nagyjából 25 perc alatt készre sütöm.

25-27 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

Belly írta...

Szia!

Biztos finom!Imádom az ilyen kosárkákat,mindegy hogy édes avagy sós

Lilla írta...

csak a mosogatás része nem valami jó...