Ennél a receptnél azért a lustaság győzött, és darált paradicsom konzervet használtam, de akinek van türelme a paradicsom hámozáshoz – magtalanításhoz - apróra vágáshoz, az készítse friss paradicsomból.
Hozzávalók:
- 60 dkg tengeri halfilé (ez pangasius volt)
- 40 dkg darált paradicsom konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- kakukkfű
- oregano
- csipet cukor
- só
- olíva olaj
- provance-i fűszerkeverék
A sütőt 200-220 fokra előmelegítem. A halszeleteket egy tepsibe fektetem, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, meglocsolom kevés olívaolajjal (só nélkül süljön!), és megsütöm. A paradicsomkonzervet egy kis fazékba öntöm, bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, a zúzott fokhagymával, csipet cukorral, és sóval fűszerezem. Felmelegítem, és a tányérokra szedett halfilére kanalazom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Szuper! Ki lesz próbálva! :-D Képzeld! Egyik este végig olvastam a blogodat, annyira tetszik a stílusod, Lilla! Jókat kacarásztam!
Megjegyzés küldése