2009. augusztus 24., hétfő

Halfilé paradicsommártással

halfile2

Ennél a receptnél azért a lustaság győzött, és darált paradicsom konzervet használtam, de akinek van türelme a paradicsom hámozáshoz – magtalanításhoz - apróra vágáshoz, az készítse friss paradicsomból.

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé (ez pangasius volt)
  • 40 dkg darált paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregano
  • csipet cukor
  • olíva olaj
  • provance-i fűszerkeverék

A sütőt 200-220 fokra előmelegítem. A halszeleteket egy tepsibe fektetem, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, meglocsolom kevés olívaolajjal (só nélkül süljön!), és megsütöm. A paradicsomkonzervet egy kis fazékba öntöm, bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, a zúzott fokhagymával, csipet cukorral, és sóval fűszerezem. Felmelegítem, és a tányérokra szedett halfilére kanalazom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Grillezett polenta és balzsamecetes gomba – “Végigfőzni a Meatless-t” Alapvetően nem vagyok nagy puliszka/polenta rajongó, de kiderült, hogy így ropogósra sütve, több más hozzávalóval egy tányéron nagyon jó. A grillezés nagyon sokat dob rajta. A grillezés azért erősen idézőjeles, mert lusta vo… Tovább
  • Paradicsomleves posírozott tojással Nem igazán sikerült normális fotót csinálni róla. Ez van. Viszont maga a leves zseniális. Minimális hozzávaló, és gyorsan elkészül. Hozzávalók: 2 tojás 2-4 szelet rusztikus kenyér (én gyökérkenyeret használtam) 2 nagy vag… Tovább
  • Sült burgonya romesco szósszal – “Végigfőzni a Meatless-t” Feleztem az adagot (mert egyedül ettem és 4 főre szólt), de még így is sokáig tartott mire elfogyott. Tunkoltam belőle a meccshez, raktam a másnapi tésztámra, és két kis adagot be is fagyasztottam… Azt hiszem az enyém sokkal… Tovább
  • Csirkeleves tortillával Ez most a kedvenc “húslevesem”. De tekinthetjük felturbózott paradicsomlevesnek is. Akkor már hihetőbb, hogy szeretem. :-)Jó ez a “maradék sült csirké”-ből kihozunk valamit dolog, még úgy is, hogy nekem szinte sosincs maradé… Tovább
  • Borsó-hummusz – “Végigfőzni a Meatless-t” Ennyire elképesztő színe van :-)A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, me… Tovább

1 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Szuper! Ki lesz próbálva! :-D Képzeld! Egyik este végig olvastam a blogodat, annyira tetszik a stílusod, Lilla! Jókat kacarásztam!