2010. január 8., péntek

Babos rizs

babosrizs1

Véletlenül kibontottam egy doboz babot, elbambultam, és nem néztem meg rendesen, hogy ami a kezemben van az paradicsomkonzerv-e vagy valami egészen más. Ezt a rizs köretet sikerült kitalálni, mint felhasználási módot. Jól illik pl. sült csirkecombhoz, vagy grillezett gombához.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 13 dkg rizs
  • 1 hagyma
  • 1 doboz vörös vesebab

Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a rizst, átforgatom, majd hozzáadok két bögre vizet, elkeverem, lefedem, és kis lángon 15 percig főzöm. Közben leszűröm és átmosom a babot. A rizst megkóstolom, hogy megfőtt-e, megsózom, hozzákeverem a babot, 1-2 percig a tűzhelyen hagyom, hogy a bab átmelegedjen, majd tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: