2010. január 8., péntek

Babos rizs

babosrizs1

Véletlenül kibontottam egy doboz babot, elbambultam, és nem néztem meg rendesen, hogy ami a kezemben van az paradicsomkonzerv-e vagy valami egészen más. Ezt a rizs köretet sikerült kitalálni, mint felhasználási módot. Jól illik pl. sült csirkecombhoz, vagy grillezett gombához.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 13 dkg rizs
  • 1 hagyma
  • 1 doboz vörös vesebab

Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a rizst, átforgatom, majd hozzáadok két bögre vizet, elkeverem, lefedem, és kis lángon 15 percig főzöm. Közben leszűröm és átmosom a babot. A rizst megkóstolom, hogy megfőtt-e, megsózom, hozzákeverem a babot, 1-2 percig a tűzhelyen hagyom, hogy a bab átmelegedjen, majd tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos babsaláta Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart Ameri… Tovább
  • Könnyű káposztasaláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Gyakran csinálok káposztasalátát (coleslaw-t), ez is hasonló, csak a nehezebb majonézes öntet helyett vinaigrette került a káposztára.Kicsit változtattam, az eredeti recept fodros kelt és lilakáposztát ír, nekem fejes káposz… Tovább
  • Ananász-uborka salsa Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).Van fotó is, megmutatom azt is: A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okoss… Tovább
  • Tejszínes karalábé - “Végigfőzni a Meatless-t” Mivel nem vegetarianizmust fogadtam, csak végigfőzöm a Meatless-t, ezért a köretek mellé sokszor húst fogok csapni. Nyilván egy kis tejszínes karalábé önmagában még nem ebéd (nekem legalábbis nem, ha nem akarok hobbit-módra,… Tovább
  • Borsópüré II. Nyár elején az Óbudai Trófeában nagyon jó borsópürét ettünk, anyámnak azt árulták el róla, hogy az összeturmixozott borsó besamellel van összekeverve. Már akkor elhatároztam, hogy ezt megcsinálom. A korábbi borsópüré-próbál… Tovább

0 megjegyzés: