Valószínűleg mindenki ismeri ezt a fajta sajttekercset, hidegtálas bulikon sokszor lehet vele találkozni. Nagyon látványos, nagyon bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Nem minden trappista sajt egyformán jól nyújtható – sajnos félelmetes minőségű sajtokba lehet néha belefutni – ezért ha esetleg elsőre nem sikerült tökéletesen a tekercs, ne magunkat okoljuk, valószínűleg a sajt volt „a hibás”. Érdemes még egyszer, másik sajttal nekifutni a dolognak. Ha belejöttünk a készítésbe, célszerű dupla adagot készíteni, mert nagyon jól fagyasztható.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 tömlős sajt (natúr)
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 10 dkg hóvirág sajt
- 25 dkg trappista
- 2 főtt tojás
- 15 dkg párizsi
- 1 kis hagyma
- só, bors, mustár
A trappistát dupla zacskóba teszem (uzsonnás zacskó), és fél óráig forró, de nem forrásban lévő vízbe lógatom. A hóvirág és a tömlős sajtot villával szétnyomkodom, és a vajjal simára keverem. A hagymát, a párizsit és a tojást apró kockákra vágom, és a petrezselyemmel együtt a sajtkrémbe keverem. Sóval, borssal, és egy kevés mustárral ízesítem. A vízben megpuhult sajtot kb. 40x20 cm-es téglalappá nyújtom, megkenem a töltelékkel, feltekerem, és fóliába csomagolva, hűtőben tárolom.
Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Küdenél a reggelimhez egy gurigával:)? Nagyon jól néz ki!
Én ezért nyújtok Eidámit, mert a trappisták néha akkora szemetek, hogy hihetetlen... Én nem forró vízbe teszem, hanem, felforralom a vízet, majd elzárom, és abba lógatom bele a sajtot. Nem merem forralás közben lógatni, de így is feolvad és remekül lehet vele dolgozni.
na a trappisták minősége is megérne pár posztot... ez igaz
Megjegyzés küldése