Ezt a desszertet készítettük karácsonyra, bár semmi „karácsonyi” nincs benne, az év bármely napján elkészíthető. A lemon curd egy brit tojássárgájás citromkrém, amit házilag is elő lehet állítani, nekem azonban a gyorsaság volt a fő szempont a desszert kiválasztásánál, hogy ne a konyhában teljen el a karácsony, ezért bolti üveges citromkrémet használtam (és nem volt vele semmi probléma, nagyon finom volt).
Hozzávalók:
- 3 nagy doboz natúr joghurt (nem 0%-os)
- 3 dl tejszín
- cukor
- 30 dkg lemon curd (tojássárgájával készült főzött citromkrém)
- málna (kb. 30 dkg)
- a tálaláshoz keksz
Egy szűrőt kibélelek tiszta konyharuhával, és egy nagy edény fölé teszem. Beleöntöm a joghurtot, és 4-5 órán át hagyom kicsöpögni. Kevés cukorral felverem a tejszínt, és a málnát kicsit megcukrozom. Ha fagyasztott málnál használok, akkor felhasználás előtt hagyom kiolvadni, és egyszerűen összekeverem a cukorral. Ha van friss málna, akkor cukrozás után kanállal kicsit szétnyomkodom, hogy az egész szemek mellett legyen alatta némi málnapüré és –lé is. A joghurtot a citromkrémet és a tejszínhabot óvatosan, nagyjából összekeverem (szépen néz ki, ha vannak benne eltérő színű részek), és hat üvegtálkába szedem. A tetejére kanalazom a málnát, és keksszel tálalom.
6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Imádom a savanykás édességet. A málnát nem kérem, de a többi jöhet!:)
Megjegyzés küldése