2010. január 19., kedd

Tortilla grillezett zöldségekkel

tortilla1

A nagy karácsonyi evések és a süteménydömping előtt próbáltam kevésbé hizlaló ételeket készíteni, hogy ne kezdjük meg a hízókúrát túlságosan korán. A paradicsom sajnos elég ízetlen volt, de a cukkini végre ismét normális méretű, nem 1 kilós tök-méretűek vannak belőle a boltban. Ez az összeállítás csak egy a sok lehetséges közül, kerülhet bele grillezett gomba vagy padlizsán is.

Hozzávalók:

  • 4 tortillalap
  • kevés olívaolaj
  • 1 saláta cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • tejföl
  • reszelt sajt

A cukkinit 3 mm vastag karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot 3-4 karikára és a répát julienne-re vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, és először mindkét oldalukon megsütöm a cukkini karikákat, majd a paprikát, és a paradicsomot. A már megsült zöldségeket tányérra szedem, ha szükséges még egy kis olajat öntök közben a serpenyőbe. Végül a sárgarépát sütöm meg, ráöntöm a balzsamecetet, és pár percig pirítom, amíg az ecet karamellizálódik, és vékonyan bevonja a répadarabokat. A tortillákra szedem a zöldséget, pár kanál tejfölt kanalazok rájuk, megszórom reszelt sajttal, félbehajtom, megtűzöm pár fogpiszkálóval és sütőben vagy mikróban összemelegítem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.