Volt némi maradék sütőtököm… Ez ugye önmagában még nem kuriózum nálam télen, de most nem csak „sima” levest akartam belőle főzni, és ahhoz nem is volt elég, hanem valami más mellé elhasználni. A kamraszekrény átvizsgálása után találtam egy fél zacskó vörös lencsét, innen pedig adott volt mindkettejük sorsa. Külsőre inkább a lencsére hasonlított a végeredmény, az ízén azonban már érezni lehet az édes sült sütőtököt. Vacsorára kicsit besűrűsödött a maradék, inkább főzelék volt már, nem pedig leves.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg sült sütőtök
- 20 dkg vörös lencse
- 1 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- pár szelet bacon
A tököt kikanalazom a héjából, és kicsit átforgatom az olvasztott vajon. Hozzáadom a lencsét, a tisztított fokhagymagerezdeket (egyben), átforgatom, majd felöntöm 3 bögrényi vízzel. Lefedem, 15 percig főzöm, majd összeturmixolom. Ha kell, adok hozzá még vizet, megsózom, kevés szerecsendióval ízesítem. Pár szelet bacont felaprítok, és ropogósra sütök. A forró levest a sült szalonnával a tetején tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése