Nagyobb tétel különböző ízű forrócsokoládé porhoz jutottam hozzá, és azon kívül, hogy rendszeresen isszuk őket, marad elég ahhoz, hogy kipróbáljam, jók-e másra is. A csokoládés-meggyesről kijelenthetem, hogy igen, nagyon finom muffint lehet vele sütni. A recept nyilván működik másféle ízesítésűvel is, sőt megkockáztatom, hogy cappuccino porral is.
Hozzávalók:- 10 dkg vaj
- 7 dkg barna nádcukor
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 2 csomag meggyes-csokis forrócsokoládé por (kb. 6 dkg)
- 2 evőkanál tej
- csipet só
- 1 doboz krémsajt
- 1-2 teáskanál vanília-kivonat
- ízlés szerint porcukor
- tortadara
A vajat pár másodpercre beteszem a mikróba, hogy megpuhuljon, majd habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojásokat, és addig folytatom a keverést, amíg homogén lesz, majd beledolgozom a forrócsoki port is. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom és összekeverem a sóval. A tojásos keverékhez adom a tejet, majd a lisztet és gyorsan összekeverem. Egy 12 lyukú muffin tepsit kibélelek muffinpapírral (vagy kivajazom és kiszórom liszttel), belekanalazom a masszát, és előmelegített sütőben, légkeveréssel, 190 fokon 15-20 percig sütöm. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni. Miközben hűlnek, a krémsajtot összekeverem a vanília-kivonattal és pár kanál porcukorral, és a már hideg muffinok tetejére kenem. Végül megszórom csokidarával, vagy reszelt étcsokoládéval.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
4 megjegyzés:
Jaj, még mindit tart a csokipor:)
És a papírja de aranyos. Imádom ezeket a színes papírokat!:)
még nagyon sok van belőle. lesz banános muffin is, mert az a por ihatatlan.
Nekem is van néhány tasak ilyen porom, banános is, már majdnem kidobtam őket... :)
akkor még valakinek jót teszek a héten kikísérletezett banános muffinnal, pár nap múlva felteszem a receptet :-)
Megjegyzés küldése