Kivételesen csak magamnak kellett főznöm, ilyenkor előkerülnek a máskor különböző okok miatt tiltólistás alapanyagok. Ebben az esetben a dió. A „hagyományos” cukros-diós szélesmetélttel a sírba lehet tenni, egyszerűen rémesnek találom. A sós-fűszeres megoldások azonban zseniálisak.
Hozzávalók:
- 1 marék dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- parmezán
- 1 evőkanál mascarpone vagy tejszín
- 12 dkg spagetti
Miközben megfőzöm a spagettit, elkészítem a nem túl bonyolult mártást. A diót kicsit összevágom, és szárazon kicsit megpirítom. Miközben pirul, apróra vágom a fokhagymát, és az illatos dióhoz adom. Átforgatom, hozzákeverem a mascarponet és pár kanál tésztafőző-vizet. Egyet rottyantok rajta, és összekeverem a kifőtt tésztával. Belekeverem a petrezselymet, és parmezánnal megszórva tálalom.
1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Gurítottam neked egy körkérdést, ha van kedved hozzá!
http://vesta007.blogspot.com/2010/01/ot-jelenlegi-kedvenc-filmjelenet-nezzuk.html
Megjegyzés küldése