2010. január 14., csütörtök

Sült csirkés bulgur

bulgurcsirkevel1

Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és paradicsom is szokott akadni itthon, csak össze kellett tenni ezt a hármat, és készen is lett kb. 10 perc alatt (plusz a 20 perc amíg a bulgur elvan magában és puhul) a másnapi ebéd.

Hozzávalók:

  • 1 sült csirkemell
  • 15 dkg bulgur
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál szálasra vágott mandula
  • apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

A bulgurt 20-25 percre langyos vízbe áztatom, majd leszűröm, és egy tiszta konyharuhára teszem száradni. Pár percig hagyom száradni, majd összekeverem az olajjal és a citromlével. A húst falatnyi kockákra vágom, és a koktélparadicsomokat elfelezem. Ezeket is a bulgurhoz adom. Végül belekeverem a mandulát, a petrezselymet, és kicsit megsózom. Tálalásig hűtőbe teszem, és hidegen vagy szobahőmérsékletűen tálalom.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Medvehagymás lepény Az alap quiche lorraine-t turbóztam egy kis medvehagymával. Nagyon finom volt, ebben mondjuk része volt az igen bőkezűen mért szalonnának. (Nem azért mert ’férfiember’ is van a háznál, hanem mert finom). Hozzávalók: 1… Tovább
  • Töltött burgonya Nagyon utálom a mindenféle töltött-rakott ételekben, hogy rengeteg edény és macera elkészíteni a legtöbbet. Külön-külön ezt-azt megfőzni/megpárolni, aztán összerakni, megsütni. Akár több óra főzőcskézés, és az eredmény csa… Tovább
  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább
  • Spárgás rizottó Variációk spárgára: második felvonás (első itt). Ideális azoknak, akik esetleg a spárga állagától irtóznak, és nem az ízétől. A spárga majdnem egésze (vagy akár az összes) összeturmuxolva kerül a rizottóba. Hozzávalók: … Tovább
  • Cukkínis-sajtos lepény A cukkíni az egyik kedvenc zöldségem. Az eredetét homály fedi, egyes források szerint Közép-Amerikából származik, de Kolumbusz és a követői nem hozták át Európába. Mások szerint valamelyik mediterrán országban keresztezték… Tovább

0 megjegyzés: