2010. január 14., csütörtök

Sült csirkés bulgur

bulgurcsirkevel1

Hétvégén főzős-evős napokat szoktunk tartani, ezért hétfőre olyan ebédet szoktam készíteni, ami hamar elkészül, és kicsit kíméli a gyomrot. A sült csirkemell megmaradt vasárnapról, bulgur mindig van a szekrényben, és paradicsom is szokott akadni itthon, csak össze kellett tenni ezt a hármat, és készen is lett kb. 10 perc alatt (plusz a 20 perc amíg a bulgur elvan magában és puhul) a másnapi ebéd.

Hozzávalók:

  • 1 sült csirkemell
  • 15 dkg bulgur
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál szálasra vágott mandula
  • apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

A bulgurt 20-25 percre langyos vízbe áztatom, majd leszűröm, és egy tiszta konyharuhára teszem száradni. Pár percig hagyom száradni, majd összekeverem az olajjal és a citromlével. A húst falatnyi kockákra vágom, és a koktélparadicsomokat elfelezem. Ezeket is a bulgurhoz adom. Végül belekeverem a mandulát, a petrezselymet, és kicsit megsózom. Tálalásig hűtőbe teszem, és hidegen vagy szobahőmérsékletűen tálalom.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: