A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az elején.
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldség (én egy közepes répát, egy kisebb cukkinit, és egy közepes szem burgonyát használtam)
- 10 dkg zöld zöldség (borsó, brokkoli, zöldbab…)
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék
- 2 dl kókusztej konzerv
- 1 evőkanál olaj
- ha van, apróra vágott korianderzöld
A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra aprítom (lehet aprítógéppel is), a zöldségeket a fajtájuknak megfelelően karikákra vagy kockákra vágom. Az olajon pár percig párolom a kétféle hagymát, majd hozzáadom a curryt, és még 3-4 percig pirítom őket együtt. Ezután hozzákeverem a zöldségeket, a borsó kivételével (ha azzal készül), átforgatom, hozzáöntöm a kókusztejet és egy kevés vizet, és lefedve 25-30 percig főzöm. Belekeverem a borsót, és még öt percig főzöm. Megsózom, és korianderrel megszórva, főtt rizzsel tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése