2010. január 26., kedd

Avokádós falatkák

avokados1

Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres olajat használni.

Hozzávalók:

  • toastkenyér (inkább félbarna, mint fehér)
  • avokádó
  • citromlé
  • piros kaliforniai paprika

A kenyérszeleteknek levágom a szélét, és négy darabba vágom őket. Tepsibe teszem, megkenem a tetejüket olívaolajjal, és 200 fokon (grillen) öt percig sütöm, majd megfordítom, megkenem a másik oldalukat is olajjal, és még öt percet kapnak a sütőben. Közben az avokádót villával összetöröm, kevés citromlevet és sót keverek hozzá, és a paprikát vékony csíkokra vágom, majd a csíkokat hosszában elfelezem. A kenyérdarabokat megkenem az avokádókrémmel, és egy-egy paprikadarabot illesztek rájuk.

Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: